Alt om Tarot | Major Arcana

Tarot

Arcana Major
Arcana Major betyr “de store hemmeligheter/mysterier”. Målet er å lede mennesket fra bevisstløshet om å være en del av det større som vi kom fra – symbolisert av Narren (The Fool), som er det første kortet i Major Arcana – til å bli en del av det større som vi kom fra – symbolisert av Verden (The World), som er det siste kortet i Major Arcana.

De tjueto kortene kan sees på som bilder av utviklingsveier, universelle prinsipper, universelle erfaringer som hver eneste person ønsker å tegne i løpet av livet. Jung kalte disse prinsippene de store arketypene. De tjueto kortene i Major Arcana inneholder noen prøvelser som vi alle må gjennom på et eller annet tidspunkt.

For å oppnå lykke i vårt nåværende liv, må vi lytte til vår magefølelse, vår intuisjon og følge veiene vi er ment å følge i dette livet. Gjør opplevelsene som i neste liv hjelper oss videre. 

Ut fra denne tankegangen betyr et lykkelig liv altså i stor grad å være ærlig med oss ​​selv, og søke de opplevelsene som vil gjøre oss til hele mennesker. Hva disse opplevelsene er for den enkelte person avhenger av hvor de er i reinkarnasjonssyklusen. Denne kunnskapen er i vårt ubevisste, noe som forklarer hvorfor det er så viktig at du prøver å komme i kontakt med din intuisjon og leve etter det den prøver å veilede deg mot.

Tarotsymbolikk

De 22 prøvelser
Det vil være tider i livet ditt når du opplever “ingen frykt” (Narren). Du praktiserer kommunikasjonskunsten daglig (Magikern), som inkluderer din selvbevissthet og selvtillit (Yppersteprestinnen) når du gir kjærlighet med visdom (Keiserinnen) og å trekke på din egen kraft og lederegenskaper for å styrke andre (Keiseren).

Det er gjennom erfaringene du får gjennom livet du kommer nærmere en følelse for tro og spiritualitet (Yppersteprest), og som lar deg danne relasjoner med andre mennesker (De Elskende). I alle aspekter av det du gjør, blir du møtt med virkningene av det du forårsaker (Vognen) og det kreves av deg at du finner ut hvordan du kan balansere erfaringene du trekker på en fornuftig og rettferdig måte (Rettferdighet).

Ved å stole på dine erfaringer (Eneboeren), er du i stand til å snu livet ditt i gunstige og positive retninger (Skjebnehjulet), som plasserer deg i situasjoner og relasjoner der du kan uttrykke din styrke og livsglede (Måtehold), og som gjør deg i stand til å bryte vanlige handlingsmønstre og gå helt nye veier (Den Hengte Mann).

I den forbindelse må du gi slipp på fortiden og lukke døren bak deg. Å gi slipp er nødvendig for å komme videre (Døden). Etter en stund vil du kunne se på fortiden med en sans for humor (Djevelen). Du får herved fornyet energi til å bryte ned den kunstige og uautentiske (Tårnet) og derved gjenkjenne din egen iboende natur.

Du vil da gløde av selvbevissthet og selvtillit (Stjernen), noe som vil gi deg styrken til å forlate gamle kjente verdener og gå gjennom portene for å utforske nye verdener. Ved å la dine valg i livet være basert på din intuisjon og din egen følelse av hva som er rett og galt, vil du være i stand til å være naturlig, produktiv og stimulerende i teamarbeid, partnerskap og felles bestrebelser (Solen).

Ved å fortsette å bruke din sunne dømmekraft og vurdere din historie om forhold og affærer og livet ditt som helhet, kan du forvandle dommeren til det rettferdige vitnet (Dommen). Når du har frigjort deg selv fra selvkritiske mønstre og blitt i stand til å se på deg selv med kjærlige objektive øyne, er du i stand til å bygge nye verdener både innenfor og utenfor (Verden)

Tarot

The Fool (Narren) I. The Magician (Magikern) II. High Priestess (Yppersteprestinnen) III. Empress (Keisarinnen) IV. The Emperor (Keisaren) V. The Hierophant (Ypperstepresten) VI. The Lovers (De Elskende) VII. The Chariot (Vognen) VIII. Strength (Styrke) IX. The Hermit (Eneboeren) X. The Wheel of Fortune (Skjebnehjulet) XI. Judge (Rettferdighet) XII. The Hanged Man (Den Hengte Mann) XIII. Death (Døden) XIV. Temperance (Måtehold) XV. The Devil (Djevelen) XVI. Tower (Tårnet) XVII. Star (Stjernen) XVIII. The Moon (Månen) XIX. The Sun (Solen) XX. Judgment (Dommen) XXI. The World (Verden)

1234567
891011121314
15161718192021

Navigation Komplett Navigation Trekk Navigation Essens