Tarotkort | Slik tarot spørres for råd

Tarot deck

Hvordan spørre
du tarot for råd

Jo bedre du formulerer spørsmålet ditt, jo lettere er det for tarot å sende suksess, svar, momentum, visdom i din retning. Gjør det enkelt for tarotkort å hjelpe deg ved å være spesifikk i spørsmålet ditt!

«Same, same, but different» kan thaier si hvis du spør dem om veibeskrivelse. De peker i begge retninger og de har rett! Alle veier fører til Roma og det er opp til deg om du velger den ene eller den andre.

Svarene du får fra tarot avhenger av hvor tydelig du har spurt. Spør du om den raskeste ruten, blir du henvist til hovedveien, og spør du om den vakreste ruten, blir du henvist til tusenfryd-ruten. Dersom du ikke sier at du foretrekker transport på sykkel, kan du risikere å bli tildelt en rute som ikke er egnet for dette.

Spør Tarot

Gjennom det åndelige kan vi få inspirasjon, hjelp, veiledning, og i sistnevnte presenteres ofte en rekke ulike utfall.

Hvis du tar ett av disse alternativene og holder deg til det, vil sjansen for at det går i oppfyllelse selvsagt være desto større. Dessverre gjelder dette både gode og dårlige utfall.

Dette kan sammenlignes med at du som kaptein om bord på skipet lytter til rådene din navigatør gir deg:

«Hvis vi setter kursen 15 grader mot øst, kommer vi akkurat dit vi vil, men seiler vi rett frem, treffer vi en stein om to nautiske mil». Velger du da en rett kurs vil du gå på grunn. Og når det skjer, ikke skyld på navigatoren din – eller universet for den saks skyld. Du er din egen kaptein, men universet vil veldig gjerne gi deg all den hjelpen og veiledningen du måtte ønske.

I år 1965 døde en 43 år gammel kvinne på et sykehus i Canada uten åpenbar grunn, og bare kort tid etter en perfekt utført mindre operasjon. Det viste seg senere at hun i en alder av fem hadde fått beskjed om at hun skulle dø når hun fylte 43. Bursdagen hennes hadde vært en uke før operasjonen og hun hadde fortalt søsteren og en sykepleier at hun ikke forventet å overleve det.

Kirurgene antydet forsiktig at den følelsesmessige spenningen forårsaket av at hun forventet at spådommen skulle gå i oppfyllelse, kan ha noe med døden å gjøre.

Spør Tarot

Det er ikke dermed sagt at dette var tilfellet, men det er helt sikkert at hvis du tror mye på en negativ spådom som at forholdet ditt vil bryte opp i løpet av noen år eller lignende, så er det helt sikkert at det vil slå opp. Det blir en selvoppfyllende profeti, hvor ansvaret legges på spådommen, mens det faktisk er mangelen på innsats i forholdet eller til og med destruktive handlinger som fremmed oppførsel som fører til dens undergang.

Så det er ikke spådommen i seg selv som fører til din skjebne. Det er din egen tolkning av svarene som er viktig, ikke selve svarene. Det er ansvaret du selv tar for din egen skjebne og ditt eget liv som er den virkelige resultatskaperen.

Spådommer kan meget vel tas for pålydende og hugges i stein, i den grad de er positive. Positive spådommer kan bane vei for suksess og brukes til å ha gode forhåpninger for fremtiden. Vår holdning til livet er i høy grad en selvoppfyllende profeti, ettersom vi med den rette holdningen tiltrekker oss god energi og omvendt.

Det er en forutsetning i det åndelige universet at man tar ansvar for sitt eget liv. Hvis du gjør dette, bør du sannsynligvis få all den hjelpen og veiledningen du måtte ønske.

Spør Tarot

Det er et generelt spirituelt syn at energiene først hjelper deg når du har brakt deg selv i en tilstand slik at du er åpen for at de gode energiene kan komme til deg.

Det åndelige universet rommer uendelig hjelp og kjærlighet, og ønsker å hjelpe deg i alle dine bestrebelser – men det hele starter med deg. Hvis du velger å bruke spiritualitet til eksistensiell eskapisme og selvbedrag, er det akkurat dette du får.

Hvis du prøver å unngå livsleksjonen din, vil du ha det vanskelig i livet før leksjonene er lært. Inntil da kan du ikke gi din fulle oppmerksomhet til livets gleder, siden du ikke er fri til å gripe sjansene. Du vil være for opptatt med å komme deg på beina igjen etter å ha blitt slått ut gang på gang.

Tarot kan hjelpe deg med nesten alt. Hva skal jeg gjøre med dette eller hint? Retningene til tarotkortene er imidlertid ikke spådommer som sådan. Det er mer veiledning for hvordan man oppnår best mulig løsning.

Om svarene du får gjennom tarotkort kommer fra universets energier eller fra din egen underbevissthet, er det bare du som kan sanse. Man bør imidlertid ikke neglisjere verdien av tarotkort som en avansert form for refleksjon over et spørsmål og et forsøk på å komme til sine ubevisste tanker og ønsker.

Spør Tarot

Det er din egen tolkning av svarene du får fra tarotkort som er viktig, ikke selve svarene. Det er ansvaret du selv tar for din egen skjebne og ditt eget liv som er den virkelige skaperen av resultater.

Det kan være fristende å bruke det åndelige til å fraskrive seg eget ansvar for liv og utvikling, men vi mennesker er ikke en del av et større dukketeater hvor alt styres av høyere krefter. Åndelige mennesker søker å leve i harmoni med sin egen indre sjel og i harmoni med omgivelsene.

De søker å følge sitt hjerte, sin intuisjon og havner derfor ofte på rett plass i livet. Det kan være fristende å kaste tøylene ved å konkludere med at alt tross alt er forhåndsbestemt, len deg tilbake og si «javel». Denne tankegangen er selvsagt mest fristende når ting ikke går bra. Men hvis du gir opp og blir apatisk, vil hele denne apatien i ditt vesen bare forsterkes.

Hvis du tror mye på en negativ spådom – for eksempel at forholdet ditt ryker i løpet av få år, eller lignende – så er det ganske sannsynlig at det går i stykker. Det blir en selvoppfyllende profeti, hvor ansvaret legges på spåmannen, når det i realiteten er mangelen på innsats i forholdet eller til og med destruktive handlinger, som for eksempel utenomekteskapelige forhold, som fører til dets undergang.

Spør Tarot

Svarene du får fra tarotkort bør sees på som mulige utfall som kan oppstå hvis det nåværende kurset fortsettes. Med andre ord, profetier som kan brukes til å møte mulighetene og fallgruvene livet har i vente for deg.

Kanskje du har hørt uttalelser som; «Det er ingen tilfeldigheter. Alt har en åndelig mening og inneholder en lærdom for deg» – som kan oppfattes som at fri vilje overlates til høyere makter. Men hvis du lener deg tilbake og venter på det som nå er bestemt for deg og ditt liv, vil du vente veldig lenge.

Det er først når du kaster deg ut i livet og tar ansvar for din egen lykke og velvære at det åndelige tar form og kommer med hjelp og veiledning til deg.

Hvis du er i god kontakt med intuisjonen din, vil du kunne sanse hvor det er best for deg å være – det er der du kan lære det du trenger å lære akkurat nå – for å gjøre det bra på lang sikt, vokse og bli en større person. Tarotkort kan hjelpe deg med å bli mer tydelig på alternativene dine og dermed bli flinkere til å ta de riktige valgene i livet.

Spør Tarot

Hvis tarotkortene ikke forstår spørsmålet ditt, vet de ikke hva de skal svare! Så gjør det enkelt for de universelle energiene å hjelpe deg med å oppnå suksess, fremgang, ta de riktige valgene, ved å være tydelig på hva du vil ha svar på, hjelpe med.