De åtte kompassretningene| BaZi

DE ÅTTE RETNINGENE

De åtte kompassretningene dekker hver type Chi-energi, hvorav fire er gunstige og fire av dem er ugunstige. Det er individuelt for den enkelte person hvilke kompassretninger de enkelte energiene kommer fra. Dette avhenger av individets kuatal, som regnes fra fødselstidspunktet.

bazhai-fengshui - 03-a-2

Hvis du gjør de viktige tingene i livet ditt i de områdene som best støtter disse oppgavene, vil Feng Shui-energiene hjelpe deg, og du vil finne det lettere å oppnå resultater og fremgang – mens du på den annen side bør unngå å gjøre viktige ting i områdene i hjemmet der energiene motsetter deg innsatsen.

Dette er hva Feng Shui gjerne vil hjelpe deg med. Ved å følge reglene for Feng Shui kan du støtte de ønsker du har om hvordan din person og ditt liv ville vært hvis det var helt perfekt.

For å finne ut hvilke områder som gjelder for deg, må du beregne Kua-tallet ditt. Herfra kan du se hvilke kompassretninger som er gunstige/ugunstige for deg. Du kan overføre disse kompassretningene til hjemmet ditt og herfra få hjelp og veiledning om hvordan Feng Shui tror du kan optimalisere hjemmet ditt, og dermed forbedre helsen din, karrieren, sexlivet ditt, til og med hvordan du kan bli lykkeligere og lykkeligere.

Trinn 1
Beregn Kuatal

Det første du må gjøre er å beregne Kuatal.

Dersom du ønsker å gjøre regnestykket selv, er skjemaet: A). Ta de to siste sifrene i fødselsåret ditt. B). Sett dem sammen. Hvis du får et tosifret tall, ta krysssummen av dette tallet. C). Hvis du er kvinne, legg til 5 til dette tallet – hvis resultatet er høyere enn ni, ta krysssummen. D). Hvis du er mann, trekk tallet fra 10. Kuatal 5 er for menn = 2 og for kvinner = 8.

Du kan også bruke vår Kua-tallkalkulator, som beregner Kua-tallet ditt helt automatisk.

Kua tal kalkulator
Kön:   Man Kvinna

Födelseår:   

Trinn 2
Finn din favoritt og
ugunstige kompassretninger

Når du har funnet din Kuatal, må du finne hvilke fire gunstige og hvilke fire ugunstige kompassretninger som er knyttet til din Kuatal.

Det som gjelder for deg er at du skal gjøre det enkelt for de gode energiene å komme til deg ved for eksempel å sove med hodet i en av disse fire kompassretningene, eller ved å plassere skrivebordet og PC-en slik at de vender mot en av disse. fire retninger, eller ved å jobbe slik at du vender mot en av disse fire retningene osv.

GODE RETNINGSLINJER
Kua ShengChi NienYan TianYi FuWei
1
Øst
Sørøst (SE) Sør (S) Øst (E) North (N)
2
Vest
Northeast (NE) Nordvest (NO) West (O) SouthWest (SO)
3
Öst
South (S) SouthEast (SE) North (N) East (E)
4
Öst
North (N) East (E) South (S) SouthEast (SE)
6
Väst
West (O) SouthWest (SO) NorthEast (NE) NorthWest (NO)
7
Väst
NorthWest (NO) NorthEast (NE) SouthWest (SO) West (O)
8
Väst
SouthWest (SO) West (O) NorthWest (NO) NorthEast (NE)
9
Öst
East (E) North (N) SouthEast (SE) South (S)
OGYNNSAM RETNINGER
Kua ChuehMing LuiSha WuKwai HoHai
1
Öst
SouthWest (SO) NorthWest (NO) NorthEast (NE) West (O)
2
Väst
North (N) South (S) SouthEast (SE) East (E)
3
Öst
West (O) NorthEast (NE) NorthWest (NO) SouthWest (SO)
4
Öst
NorthEast (NE) West (O) SouthWest (SO) NorthWest (NO)
6
Väst
South (S) North (N) East (E) SouthEast (SE)
7
Väst
East (E) SouthEast (SE) South (S) North (N)
8
Väst
SouthEast (SE) East (E) North (N) South (S)
9
Öst
NorthWest (NO) SouthWest (SO) West (O) NorthEast (NE)

Kua star

KOMPASSINNSTILLING
SHENG CHI

Sheng Chi betyr “skaping av pust” og er en av de fire gunstige kompassretningene. Det er fra denne retningen, og i områdene som denne retningen dekker i hjemmet ditt, at du mottar god energi som bidrar til å tiltrekke deg stor velstand, rikdom og lykke. Siden dette er positiv energi som hjelper deg, må du gjøre det enkelt for denne energien å komme til deg.

Faktisk bør du faktisk oppmuntre, tiltrekke deg energien til å komme til deg. Og på den annen side må du beskytte Sheng Chi-energien som allerede er i hjemmet ditt. Generelt bør Sheng Chi-området, som de andre tre gunstige områdene, være ryddig, ryddig og rent for å fremme energiene.

OPTIMAL
SHENG CHI

 • Plasser skrivebordet og datamaskinen slik at de vender i denne retningen.
 • Jobb slik at du møter denne veien.
 • Hoveddøren vender denne veien.
 • Soverommet og arbeidsrommet ditt er i denne delen av huset.
 • Hvis du sover med hodet vendt på denne måten, vil du tiltrekke deg velferdsenergiene mens du sover.
 • I den delen av hjemmet der Sheng Chi-energien befinner seg, plasser et akvarium med 2 gullfisk og 1 svart fisk, eller 6 gull og 1 svart fisk. Du skal forresten ikke være trist når en av fiskene dør. Dette anses rett og slett å være et uttrykk for at fisken har absorbert dårlig energi som kom din vei. Bytt imidlertid ut fisken med en ny så snart som mulig.
 • En statue av en ler Buddha.
 • Alle velferdssymboler styrker området. For eksempel en liten bolle med penger. Et populært feng shui-middel som brukes for å tiltrekke seg rikdom er en frosk. Helst en “feng shui” frosk designet slik at en mynt kan plasseres i munnen.
 • Et modellskip – gjerne rikt dekorert med gull og glitter – som kommer seilende FRA denne retningen vil bli forsterket.
 • Generelt sett vurderes en rekke dyr i Feng Shui – spesielt de fem dyrene; dragen, tigeren, føniksen, skilpadden og slangen – for lykkebringende og er favorittmotiver som ofte finnes i kinesiske malerier, vaser og skulpturer. For å stimulere Sheng Chi-energien er den røde dragen og fuglen fuglen spesielt effektive, så det anbefales å dekorere med disse to lykkebringende figurene i den delen av hjemmet hvor Sheng Chi-energien befinner seg.< /span>
 • Bambuspinner i vann som får slå rot og gro vil styrke elementene “Vann”, “Tre”, ” Air”, som vil bidra til å skape harmoni i området til glede for Sheng Chi.
 • Rød farge er bra i dette området. Dette til vegger, dekorasjoner, møbler, gulv, lys osv.
 • Du kan henge en Pa Kua for å beskytte området akkurat som du kan plassere en enhjørning i området for å beskytte din velferd.
 • Friske blomster er også alltid bra i de fire gunstige områdene. Silkeblomster kan også brukes. Unngå tørkede blomster.

Kua Star

KOMPASSPEKING
FU WAI

Fu Wai betyr “overordnet harmoni” og er en av de fire gunstige kompassretningene. Det er fra denne retningen, og i de områdene denne retningen dekker i hjemmet ditt, at du får god energi som er med på å skape ro. Fu Wai-området er gunstig med tanke på å få offentlig tilgang og nyte en komfortabel tilværelse. Området byr på hell og sterk beskyttelse mot ugunstig skjebne.

Siden dette er positiv energi som hjelper deg, må du gjøre det enkelt for denne energien å komme til deg. Ja, faktisk burde du faktisk oppmuntre, tiltrekke deg energien til å komme til deg. Og delvis må du beskytte Fu Wai-energien som allerede er i hjemmet ditt.

OPTIMAL
FU WEI

 • Bruk Fu Wai ved å degradere store uenigheter, diskusjoner som skal spilles i dette området.
 • Plasser deretter skrivebordet i denne retningen.
 • Arbeid deretter i denne retningen.
 • inngangsdøren din vender denne veien.
 • Soverommet og arbeidsrommet ditt er i denne delen av huset.
 • Du sover med hodet snudd på denne måten.
 • En statue av en leende Buddha som vender mot Fu Wai.
 • A Pa Kua vil beskytte området.
 • En enhjørning i området for å beskytte mot ugunstig skjebne.
 • Friske blomster er også alltid bra i de fire gunstige områdene. Silkeblomster kan også brukes. Unngå tørkede blomster.

Kua Star

KOMPASSPEKE
TEN YI

Tien Yi betyr “doktor fra himmelen” og er en av de fire lykkebringende kompassretningene. Det er fra denne retningen, og i de områdene denne retningen dekker i hjemmet ditt, du får god energi som er med på å sikre din helse og din fysiske helse.

Områdene i hjemmet der Tien Yi-energien befinner seg, er de beste områdene for de medlemmene av husholdningen som er syke eller lider av helseproblemer. Siden dette er positiv energi som hjelper deg, må du gjøre det enkelt for denne energien å komme til deg. Ja, faktisk burde du faktisk oppmuntre, tiltrekke deg energien til å komme til deg.

OPTIMAL
TEN YI

 • Plasser ovnen med sin energikilde – åpningen – i Tien Yi-retningen. Altså ikke foran på komfyren. Det er inngangen der den mates med gass eller elektrisitet som skal vende denne retningen.
 • Vannelementer i alle nyanser som akvarium, innendørs fontene osv. vil øke helsen i denne delen – men ikke med kloakk kommer for å skylle ut energien.
 • Også bilder, illustrasjoner av vann vil stimulere. Så det trenger ikke nødvendigvis å være faktisk vann.
 • Illustrasjoner og figurer av den hvite tigeren.
 • Krystaller i alle nyanser vil fremme god helse og sikre rask bedring etter sykdom.
 • Din gode helse opprettholdes hvis du sover i dette området, spesielt hvis du sover med hodet i den retningen.< / span>
 • For å beskytte området kan noen Kei-mynter i messing plasseres i området. Husk å binde disse sammen med litt rød snor, da det er dette som aktiverer energien. Uten den røde tråden ser Kei-myntene ut til å være begrenset.
 • Bruk av dragen i dekorasjon i dette området gir også beskyttelse.
 • Energien i denne sektoren stimuleres av jordfarger, så bruk disse i møbler, dekorasjoner, veggfarger osv. .
 • Friske blomster er også alltid bra i de fire gunstige områdene. Silkeblomster kan også brukes. Unngå tørkede blomster.

Kua Star

KOMPASSPEKE
NIEN YAN

Nien Yan betyr “langt liv med mange etterkommere” og er en av de fire gunstige kompassretningene. Dette er det beste området for å fremme kvaliteten på hjemmeliv og familieforhold – mellom mann og kone, foreldre og barn, og mellom søsken. Jo mer du bruker denne delen av huset, jo mer aktivitet vil du få i ditt sosiale liv.

OPTIMALT
NIEN YAN

 • Du kan forsterke aktiviteten i seksjonen ved å henge en bjelle. Gjerne en med litt metall og messing som beveger seg som for eksempel en gammel Bornholmerklokke.
 • Andre metallting som beveger seg eller er laget for å bevege seg, vil også fungere.
 • Du ser ofte “vindklokker” brukt til dette formålet.
 • Hvis soverommet ditt er i dette området, vil det sikre sterke familieforhold.
 • Du kan f.eks. lindre ekteskapelige problemer ved å plassere sengen deres i Nien Yen-området. Effekten vil være optimal hvis hodet snur i den retningen mens du sover.
 • Unngå å ha toalett i dette området. Dersom boligen har mer enn ett toalett, bruk det som er lengst unna dette området. Vær imidlertid forsiktig så du ikke svekker noen av de tre andre gunstige områdene.
 • Bruk av jordfarger vil stimulere området, akkurat som å bruke jorden i seg selv vil fremme jordenergi.
 • Brann fungerer også bra i dette området. Hvis det ikke akkurat er plass til en peis, fungerer også stearinlys.
 • En lattermild Buddha-figur i dette området – – helst plassert slik at Buddah vender mot denne Nien Yen-retningen – sikrer gode relasjoner med venner og familie.
 • Og et par mandarinender plassert ved siden av et bilde av din ektefelle, partner eller fremtidige partner vil bidra til å forbedre forholdet og sikre /tiltrekke kjærligheten mellom dere.
 • Spesielt i dette området generelt bør du være oppmerksom på å ha to elementer av så mange av varene dine som mulig. To like krukker, to like stoler, to like puter osv.
 • Friske blomster er også alltid bra i de fire gunstige områdene. Silkeblomster kan også brukes. Unngå tørkede blomster.
 • Hvis du er singel og vil ha en partner, kan du plassere et akvarium i dette området for å øke sjansene for ekteskap. Fiskesymboler og illustrasjoner vil også stimulere

kua retningskompass

CHUEH MING

Dette er det verste av de åtte områdene, og du bør gjøre alt du kan for å unngå å plassere inngangsdøren eller soverommet i denne delen. Motgang viser seg i sine mest alvorlige versjoner – symptomene er tap av barn, tap av formue og eller svært alvorlige sykdommer.

Der det i de gunstige områdene er nødvendig å oppmuntre og tiltrekke energiene, gjelder det motsatte for de ugunstige områdene. Her må du beskytte deg mot de dårlige energiene. Dels ved å sørge for at de ikke kommer inn i hjemmet ditt og dels ved å sørge for å jevnlig rense hjemmet for eventuelle dårlige energier som har sluppet ut uansett.

Hvis du gjør de viktige tingene i livet ditt i områdene, rommene, som best støtter disse aktivitetene, vil Feng Shui-energiene hjelpe deg, og du vil ha lettere for å oppnå resultater og fremgang – mens du på den annen side bør unngå å gjøre viktige ting i livet ditt, i de områdene i hjemmet der energiene motarbeider innsatsen din.

Derfor, generelt, unngå å bruke for mye tid, eller gjøre viktige gjøremål, i områdene i hjemmet ditt som dekkes av de fire ugunstige kompassretningene.

 • Man kan undertrykke den ugunstige Chueh Ming-energien ved å plassere et toalett eller bad i denne delen.</span >< /li>
 • Videre kan et kjøkken med fordel plasseres her, men man må huske på at ovnen må vende i gunstig retning.&lt ; / span>
 • En Bagua med et lite rundt speil i midten kan med fordel henges i et vindu som evt. vendt mot denne kompassretningen. Dette sikrer at energien ikke kommer inn i hjemmet ditt.
 • Bruk krystaller i dette området for å absorbere energiene. Eventuelt ha et lite sted hvor du legger en haug med krystaller eller steiner. Husk å rengjøre eller bytte ut steiner og krystaller regelmessig.

kua retningskompass

LUI SHA

Lui Sha betyr «seks drap». Som navnet antyder, betyr dette området alvorlig skade på deg og din familie. Det symboliserer også bortkastede muligheter på jobb og i næringslivet. Lui Sha forårsaker juridiske forviklinger, sykdom, ulykker og i verste fall død.

Der det i de gunstige områdene er nødvendig å oppmuntre og tiltrekke energiene, gjelder det motsatte for de ugunstige områdene. Her må du beskytte deg mot de dårlige energiene. Dels ved å sørge for at de ikke kommer inn i hjemmet ditt og dels ved å sørge for å jevnlig rense hjemmet for eventuelle dårlige energier som har sluppet ut uansett.

 • Man kan undertrykke den ugunstige Lui Sha-energien ved å plassere et toalett eller bad i denne delen. Men husk at det som er viktig er hvor avløpet er plassert. Det er her energiene spyles ut. Så det er ikke nødvendig å flytte hele kjøkkenet eller badet til denne delen. Så lenge avløpet er her, er det greit.
 • Du kan også la denne delen være ubrukt ved å plassere lagringsplassen din her.
 • En Bagua med et lite rundt speil i midten kan med fordel henges i et vindu som evt. vendt mot denne kompassretningen. De vil sørge for at energien ikke kommer inn i hjemmet ditt.
 • Bruk krystaller i dette området for å absorbere energiene. Eventuelt ha et lite sted hvor du legger en haug med krystaller eller steiner. Husk å regelmessig rense steinene og krystallene dine for akkumulert energi.
 • Siden Lui Sha også gir bortkastede muligheter på jobb og i forretningslivet, er det en god idé å fokusere på rettsmidler som fremme og styrke din bedrift, din karriere.

kua retningskompass

WU KWAI

Wu Kwei betyr «fem spøkelser». Dette området skaper den typen motgang som resulterer i brann, tyveri, tap av inntekt og tap av arbeid. Det forårsaker også krangel og misforståelser mellom familiemedlemmer og mellom deg og dine kolleger og venner. Wu Kwai forårsaker ulykker hjemme og på jobb.

Der det i de gunstige områdene er nødvendig å oppmuntre og tiltrekke energiene, gjelder det motsatte for de ugunstige områdene. Her må du beskytte deg mot de dårlige energiene. Dels ved å sørge for at de ikke kommer inn i hjemmet ditt og dels ved å sørge for å jevnlig rense hjemmet for eventuelle dårlige energier som har sluppet ut uansett.

Hvis du gjør de viktige tingene i livet ditt i områdene, rommene, som best støtter disse aktivitetene, vil feng shui-energiene hjelpe deg, og du vil ha lettere for å oppnå resultater og fremgang – mens du på den annen side bør unngå å gjøre viktige ting i livet ditt, i de områdene i hjemmet der energiene motarbeider innsatsen din. Derfor, generelt, unngå å bruke for mye tid, eller gjøre viktige gjøremål, i områdene i hjemmet ditt som dekkes av de fire ugunstige kompassretningene.

 • Du kan dempe de fem spøkelsene ved å plassere et toalett i dette området, og dermed skylle dem ned i toalettet. Men husk at det som er viktig er hvor avløpet er plassert. Det er her energiene spyles ut. Så det er ikke nødvendig å flytte hele kjøkkenet eller badet til denne delen. Så lenge avløpet er her, er det greit.
 • Du kan også la denne delen være ubrukt ved å plassere lagringsplassen din her.
 • En Bagua med et lite rundt speil i midten kan med fordel henges i et vindu som evt. vendt mot denne kompassretningen. Dette sikrer at energien ikke kommer inn i hjemmet ditt.
 • Bruk krystaller i dette området for å absorbere energiene. Eventuelt ha et lite sted hvor du legger en haug med krystaller eller steiner. Husk å rengjøre steiner og krystaller regelmessig.
 • Siden Wu Kwai Wu forårsaker ulykker hjemme og på jobb, er det en veldig dårlig idé å ha et verksted eller annet utstyr som kan være farlig i dette området.

kua retningskompass

HO HAI

Ho Hai betyr «ulykke og uflaks». Dette området gir økonomiske tap og alle slags midlertidige vanskeligheter og frustrasjoner. Det er imidlertid det minst uheldige av de fire uheldige områdene.

Hvis du gjør de viktige tingene i livet ditt i områdene, rommene, som best støtter disse aktivitetene, vil feng shui-energiene hjelpe deg, og du vil ha lettere for å oppnå resultater og fremgang – mens du på den annen side bør unngå å gjøre viktige ting i livet ditt, i de områdene i hjemmet der energiene motarbeider innsatsen din. Derfor, generelt, unngå å bruke for mye tid, eller gjøre viktige gjøremål, i områdene i hjemmet ditt som dekkes av de fire ugunstige kompassretningene.

Der det i de gunstige områdene er nødvendig å oppmuntre og tiltrekke energiene, gjelder det motsatte for de ugunstige områdene. Her må du beskytte deg mot de dårlige energiene. Dels ved å sørge for at de ikke kommer inn i hjemmet ditt og dels ved å sørge for å jevnlig rense hjemmet for eventuelle dårlige energier som har sluppet ut uansett.

 • Siden Ho Hai spesielt påvirker din økonomi ugunstig, kan du på dette området med fordel bruke midlene som beskytter din velvære – for eksempel en figur eller et bilde av en enhjørning, eller et bilde av en påfugl, som antas å fremme velvære.
 • Du kan undertrykke Ho Hai-energien ved å plassere et toalett i dette området, og dermed skylle det inn i toalettet. Men husk at det som er viktig er hvor avløpet er. Du kan også la denne delen være ubrukt ved å plassere depotet ditt her.
 • En Pa-Kua med et lite rundt speil i ID kan med fordel henges i et vindu som evt. vendt mot denne kompassretningen. De vil sørge for at energien ikke kommer inn i hjemmet ditt.
 • Bruk krystaller i dette området for å absorbere energiene.

Trinn 3
Transferveibeskrivelse
til din bolig

Når du har funnet dine fire gunstige og fire ugunstige kompassretninger, kan du overføre disse til områder av hjemmet ditt. Dette gjøres ved å plassere et kompass på toppen av boligens planløsning. Hvis du ikke har et kompass tilgjengelig, kan du bruke kalkerpapir som du har tegnet de åtte kompassretningene på.

Det første laget, planløsningen for hjemmet ditt, er plassert slik at inngangsdøråpningen din vender mot sør. Det andre laget, kalkerpapiret, legges slik at nord vender mot nord, sør må vende mot sør osv.

BaZi | Bagua

Tenk deg at planløsningen i illustrasjonen ovenfor samsvarte med planløsningen til hjemmet ditt. Tenk deg dessuten at din Kuatal er fire. Dine fire gunstige retninger vil dermed være nord, sør-øst, sør og øst. Dine fire uheldige retninger ville være nordøst, vest, sørvest og nordvest.

Dette ville bety at Sheng Chi-retningen din (nord for rom 4) ville dekke gangen, litt av kjøkkenet og litt av stuen – Og det er definitivt ikke gunstig feng shui!

Sheng Chi er det beste området for å tiltrekke seg stor velstand, rikdom og lykke, og dette området brukes nesten ikke. Området skal aktiveres ved aktivitet i området og man oppholder seg i området så mye som mulig. Du kan også aktivere området ved å plassere feng shui-remedier i området som fremmer de gunstige Sheng Chi-energiene.

Det er helt feil hvis det er et avløp i området på kjøkkenet dekket av Sheng Chi. I følge feng shui vil dette vaske ut den gode Sheng Chi-energien, uten å komme beboerne i hjemmet til gode.

Siden det er et skille mellom en vask og selve avløpet, kan problemet løses ved å bruke et avløp som er utenfor Sheng Chi-området.

For personer med kuatal fire er kompassretningen rett ved – nordvest – Ho Hai, som er en av de fire uheldige retningene. Hvis avløpet kunne plasseres i dette området ville det derfor hjelpe mye. I stedet for å avlede den gode Sheng Chi-energien, ville den da avlede den dårlige Ho Hai-energien i stedet.

Hvis vi fortsetter vårt eksempel og ser for oss at det er et hjemmekontor i Chueh Ming-området ditt – som i vårt eksempel med rom nummer 4 ligger i nordøst, dvs. hoveddelen av stuen – det vil være svært vanskelig for beboeren i husstanden som har rom nummer fire å lykkes i noe forretningsmessig eller akademisk i det hele tatt fra denne stillingen.

Energiene vil motarbeide innsats og resultater vil kun oppnås med stor innsats.

En liknande analys kan göras med avseende på de andra kompassriktningarna.

bazhai-fengshui-07

GODVÄNDA RETNINGER
Kua ShengChi NienYan TianYi FuWei
1
Öst
SouthEast (SE) South (S) East (E) North (N)
2
Väst
NorthEast (NE) NorthWest (NO) West (O) SouthWest (SO)
3
Öst
South (S) SouthEast (SE) North (N) East (E)
4
Öst
North (N) East (E) South (S) SouthEast (SE)
6
Väst
West (O) SouthWest (SO) NorthEast (NE) NorthWest (NO)
7
Väst
NorthWest (NO) NorthEast (NE) SouthWest (SO) West (O)
8
Väst
SouthWest (SO) West (O) NorthWest (NO) NorthEast (NE)
9
Öst
East (E) North (N) SouthEast (SE) South (S)
OGYNNSAM RETNINGER
Kua ChuehMing LuiSha WuKwai HoHai
1
Öst
SouthWest (SO) NorthWest (NO) NorthEast (NE) West (O)
2
Väst
North (N) South (S) SouthEast (SE) East (E)
3
Öst
West (O) NorthEast (NE) NorthWest (NO) SouthWest (SO)
4
Öst
NorthEast (NE) West (O) SouthWest (SO) NorthWest (NO)
6
Väst
South (S) North (N) East (E) SouthEast (SE)
7
Väst
East (E) SouthEast (SE) South (S) North (N)
8
Väst
SouthEast (SE) East (E) North (N) South (S)
9
Öst
NorthWest (NO) SouthWest (SO) West (O) NorthEast (NE)
ÖST HUSEN
Trigram Ytterdörr Bakdörr Element
9. Li Nord Syd Five elements | Fire
1. Kan Syd Nord Five elements | Water
3. Chen Väst Öst Five elements | Wood
4. Xun Nordväst Sydöst Five elements | Wood
VÄST HUSEN
Trigram Hoveddør Bagdør Element
6. Chien Sydöst Nordväst Five elements | Metal
2. Kun Nordöst Sydväst Five elements | Soil
8. Ken Sydväst Nordöst Five elements | Soil
7. Tui Öst Väst Five elements | Metal

Kua star

Sheng Chi
“Velstand, rikdom, lykke”
«The Creation of Breath»

Fu Wei
“Fred”
“Generell harmoni”

Tien Yi
“God helse”
«Doktoren fra himmelen»

Nien Yan
“Familie”
«Langt liv med mange etterkommere»

kua reiten kompas

Chueh Ming
Store tap
Lui Sha
“Sex Kills” | Bortkastede muligheter
Wu Kwai
“Fem spøkelser” | Ulykker
Ho Hai
“Ulykker og uhell” | Frustrasjoner

Ku Trigram Retning Element
Kua nummer 1 | Kompass | Feng ShuiKua 1 trigram 1Qian Nord (N) Nord Fem elementer | Vann Vann
Kua nummer 2 | Kompass | Feng ShuiKua 2 trigram 2 Dui Sørvest (SO) Sørvest Fem elementer | Jord Jord
Kua nummer 3 | Kompass | Feng ShuiKua 3 trigram 3 Li Øst (E) Øst Fem elementer | Tre Tre
Kua nummer 4 | Kompass | Feng ShuiKua 4 trigram 4 Zhen Sørøst (SE) Sørøst Fem elementer | TreTre
Kua nummer 6 | Kompass | Feng ShuiKua 6 trigram 5 Xun Nordvest (NO) Nordvest Fem elementer | Metall Metal
Kua nummer 7 | Kompass | Feng ShuiKua 7 trigram 6 Kan West (O) Vest Fem elementer | Metall Metal
Kua nummer 8 | Kompass | Feng ShuiKua 8 trigram 7 Gen NorthEast (NE) Nordøst Fem elementer | Jord Jord
Kua nummer 9 | Kompass | Feng ShuiKua 9 trigram 8 Kun Sør (S) Sør Fem elementer | Brann Ild
Trigram Livsaspekt
trigram 1
Trigram 1
Feng Shui | Ba Zhai | 7
Livsområde 7
Karriere
trigram 2Trigram 2
Feng Shui | Ba Zhai | 6
Boområde  6
Visdom & selvutvikling
trigram 3Trigram 3
Feng Shui | Ba Zhai | 4
Livsområde 4
Helse & familie
trigram 4
Trigram 4
Feng Shui | Ba Zhai | 1
Livsområde 1
Rikdom og velstand
trigram 5
Trigram 5
Feng Shui | Ba Zhai | 2
Livsområde 2
Anerkjennelse
trigram 6
Trigram 6
Feng Shui | Ba Zhai | 3
Livsområde 3
Kjærlighet og relasjoner
trigram 7
Trigram 7
Feng Shui | Ba Zhai | 5
Livsområde 5
Barn & kreativitet
trigram 8
Trigram 8
Feng Shui | Ba Zhai | 8
Livsområde 8
Venner & turer

bazhai-fengshui-06

Et omfattende korrelasjonssystem !

I tillegg til de åtte kompassretningene, er hver Kuatal også assosiert med egenskaper basert på dens assosiasjon til forskjellige konsepter. Men det stopper ikke her! Fordi Kua-tallene også er indirekte knyttet til egenskapene til begrepene de er knyttet til.

For eksempel er trigrammene knyttet til en familierolle, en årstid, et livsområde osv. – og disse egenskapene er også knyttet til de enkelte kua-tallene. Kua nummer 1 er altså knyttet til trigrammet Kan og dermed også familierollen «Andre Sonen», sesongen «Vinter», livsområde «Karriere» mm.

Din Kuatal kan dermed bli gjenstand for en større undersøkelse av hvilken type bolig du er best i, hvordan boligen optimalt vender mot verdenshjørnet, hvordan de enkelte rommene er fordelt i boligen og mye mer. Siden Kuatal også er assosiert med de tolv kinesiske dyreskiltene, åpnes det også for reglene og forskriftene som gjelder her.

Kua-nummeret ditt avgjør altså – direkte eller indirekte – hvilke Feng Shui-regler som gjelder for deg.

Alt i feng shui er koblet sammen via et omfattende korrelasjonssystem. Utgangspunktet for forklaringen her er Kuatals, men det kunne like gjerne vært noe annet som dukket opp først i tabellen – f.eks trigrammene, kompassretningene, de åtte livsområdene osv.

De enkelte delelementene i feng shui er koblet til hverandre på tvers og det som er knyttet til det ene delelementet er dermed også indirekte knyttet til de andre delelementene.

På denne måten er Feng Shui typisk representativ for østlig tenkning, hvor man ikke skiller så mye mellom de ulike disiplinene, men tvert imot søker å inkludere alle livets sider for å skape harmoniske forhold for mennesket.

Ba Zhai Feng Shui
Feng Shui | Ba Zhai | 1
Livsområde 1
Rikdom &
Fremgang
Feng Shui | Ba Zhai | 2
Livsområde 2
Anerkjennelse &
Berømmelse
Feng Shui | Ba Zhai | 3
Livsområde 3
Kjærlighet &
Forhold
Feng Shui | Ba Zhai | 4
Livsområde 4
Helse &
Familie
Feng Shui | Ba Zhai | 5
Livsområde 5
Barn &
Kreativitet
Feng Shui | Ba Zhai | 6
Livsområde 6
Visdom &
Personlig utvikling
Feng Shui | Ba Zhai | 7
Livsområde 7
Karriere
& Jobb
Feng Shui | Ba Zhai | 8
Livsområde 8
Venner
& reiser
Trigrammer
trigram 1
Trigram 1
Qian | Himmel
Nordvest | Tidlig vinter
“Kreativ”
Netspirit
Trigram 2
Dui | innsjø
Väst | Falla
“Joyous”
Netspirit
Trigram 3
Li | Eld
Söder | Midsommar
“Clinging”
Netspirit
Trigram 4
Zhên | Dundra
Öst | Vår
“Arousing”
Netspirit
Trigram 5
Xun | Vinden
Söderost | Mid våren
“Gentle”
Netspirit
Trigram 6
K’an | Vatten
Norr | Vinter
“Abysmal”
Netspirit
Trigram 7
Gên | Fjäll
Norrost | Midvinter
“Keeping Still”
Netspirit
Trigram 8
K’un | Jord
Söderväst | Sommar
“Receptive”

Kua numbers

Kua tal 1 | Kompas | Feng Shui
Kua 1
Norr Fu Wai
Norrøst Wu Gui
Öst Tien Yi
Söderöst Sheng Chi
Söder Nien Yen
Södervest Jueh Ming
Väst Huo Hai
Norrvest Liu Sha
Kua tal 2 | Kompas | Feng Shui
Kua 2
Norr Jueh Ming
Norrøst Sheng Chi
Öst Huo Hai
Söderöst Wu Gui
Söder Liu Sha
Södervest Fu Wai
Väst Tien Yi
Norrvest Nien Yen
Kua tal 3 | Kompas | Feng Shui
Kua 3
Norr Tien Yi
Norrøst Liu Sha
Öst Fu Wai
Söderöst Nien Yen
Söder Sheng Chi
Södervest Huo Hai
Väst Jueh Ming
Norrvest Wu Gui
Kua tal 4 | Kompas | Feng Shui
Kua 4
Norr Sheng Chi
Norrøst Jueh Ming
Öst Nien Yen
Söderöst Fu Wai
Söder Tien Yi
Södervest Wu Gui
Väst Liu Sha
Norrvest Huo Hai
Kua tal 6 | Kompas | Feng Shui
Kua 6
Norr Liu Sha
Norrøst Tien Yi
Öst Wu Gui
Söderöst Huo Hai
Söder Jueh Ming
Södervest Nien Yen
Väst Sheng Chi
Norrvest Fu Wai
Kua tal 7 | Kompas | Feng Shui
Kua 7
Norr Huo Hai
Norrøst Nien Yen
Öst Jueh Ming
Söderöst Liu Sha
Söder Wu Gui
Södervest Tien Yi
Väst Fu Wai
Norrvest Sheng Chi
Kua tal 8 | Kompas | Feng Shui
Kua 8
Norr Wu Gui
Norrøst Tien Yi
Öst Liu Sha
Söderöst Jueh Ming
Söder Huo Hai
Södervest Sheng Chi
Väst Nien Yen
Norrvest Fu Wai
Kua tal 9 | Kompas | Feng Shui
Kua 9
Norr Nien Yen
Norrøst Huo Hai
Öst Sheng Chi
Söderöst Tien Yi
Söder Fu Wai
Södervest Liu Sha
Väst Wu Gui
Norrvest Jueh Ming
Kinesisk astrologi
Five elements | Wood
Trä
Five elements | Fire
Eld
Five elements | Soil
Jord
Five elements | Metal
Metall
Five elements | Water
Vatten